FEANSTER MOTOR_EN BROMMER SHOW 31 Oktober & 1 November

Saturday 11 October 2014 - 12:38:02 Category: Evenement Posted by  RC Reacties (1)
thumb_2014_feanster.png
Dit jaar wordt op vrijdag 31 oktober (19.00-23.00 uur) en zaterdag 1 november (10.00-17.00 uur) de vierde Motor- en Brommershow gehouden in Zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen.
Dit jaar wordt op vrijdag 31 oktober (19.00-23.00 uur) en zaterdag 1 november (10.00-17.00 uur) de vierde Motor- en Brommershow gehouden in Zalencentrum De Lantearne te Surhuisterveen.
De opening op de vrijdagavond om 18.45 uur zal volgens traditie weer spectaculair zijn. Het wordt een mix van klassieke en moderne motoren, zowel toer- als sport, waarbij een viertal, totaal verschillende partijen hun medewerking verlenen. Het gevolg is dat de show erg divers wordt. Er zijn zowel oude als nieuwe motoren en brommers te bewonderen.

“De vorige keren waren zo'n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Enkele motor- en brommerliefhebbers hebben de hoofden bij elkaar gestoken met als resultaat dat het ook dit jaar voor de liefhebbers weer echt genieten wordt”, zegt André Postma van De Lantearne.

De show brengt vele verrassende en nieuwe aspecten. Er zijn speciale motoren van de Yamaha Tweetakt Club Nederland, waarbij de nadruk, de naam zegt het al, op tweetakt motoren wordt gelegd. Zij komen met twee RD350 Cup racers en een RD350 zijspanracer. Verder komen er weer diverse fraaie racemotoren uit de jaren ’70 en ’80, met replica’s uit de GP 500 cc.

Naast deze club wordt medewerking verleend door Fan Antike Motorfreonen, een kleine plaatselijke oldtimerclub voor motoren tot 1970. Deze club, die elk jaar een toertocht voor oude motoren organiseert vanuit De Feanster Moune, brengt een aantal echte pronkstukken. Een vaste gast is ook de Hulpmotor Vereniging Gerkesklooster. Vanuit hun leden worden de mooiste oldtimers onder de bromfietsen ingebracht.

2014 Feanster

Het sportieve gedeelte wordt verzorgd door de Stichting Baansport Opende (SBO), bekend van de jaarlijkse internationale grasbaanraces. Geshowd worden de motoren van tweevoudig Europees kampioen Grasbaanracen Jannick de Jong, clubrijder en ambassadeur van de SBO. Deze wereldtopper (vice-wereldkampioen 2014), zal op zaterdag persoonlijk aanwezig zijn. Tevens is er het 1000 cc zijspan van Roel Liemburg te bewonderen, alsmede het zijspan van Wilfred Detz.

Ook kan men genieten van oldtimer grasbaanmachines uit de jaren ’60.
“Door het aanbod van al die bijzondere motoren en bromfietsen wordt het smullen voor de liefhebber. Mochten er nog mensen zijn met een bijzondere motorfiets of brommer, die kan zich altijd nog bij mij melden”, zegt André Postma. Dat kan via -email-. De toegang is ook dit jaar gratis.

feanster_motor_en_brommer_show.pdf


Tags

Niets

About the Author

RC

RC

My Bikes!

0 Reacties

Welkom


Gebruikersnaam of E-mail:

Wachtwoord:
[ ]
[ ]

Laatst Gezien Menu