×

Error

There is no layout in theme.php with the key: blog_with_sidebar

Yamaha Classic Racing Team stopt na 2013


 RC    10 Feb 2013 12:56
 None    Classic Racing

thumb_ycrt.jpg

Yamaha Classic Racing Team stopt na 2013

Het Yamaha Classic Racing Team (YCRT) van Nederlander Ferry Brouwer zal na 2013 ophouden te bestaan. Brouwer heeft aangegeven dat het mooi is geweest, door het succes van het YCRT begint het volgens hem teveel een verplichting te worden, waardoor volgens hem de passie er nog wel is maar de motivatie daalde.

Door de jaren heen bouwde, herbouwde en restaureerde Brouwer 25 Yamaha Grand Prix-motoren, van 50cc borrelglaasjes tot dikke Superbikes. Het team en de daarbij betrokken motoren zijn eigendom van Brouwer, maar het geheel wordt officieel ondersteund door de fabriek via Yamaha Racing. Hierdoor kan er nog actief gereden worden met iconen als de 125 cc RA31A en de 250 cc RD05A uit 1968, de 750cc–tweetakt OW31, de YZR500 waarmee in 1979 het GP500 werd gewonnen of een van de vele andere, unieke machines uit de gloriedagen van toen. Alle Yamaha's van Ferry Brouwer zullen verkocht worden. Er wordt volgens Yamaha nog onderhandeld tussen Ferry Brouwer en Yamaha Motor in Japan, over de mogelijke overgang van een aantal machines naar de historische collectie in het Yamaha Communication Plaza.

Ycrt

Brouwer verwierf wereldwijde faam als monteur van de Grand Prix sterren en als oprichter en grote man achter Arai Helmets in Europa en ver daarbuiten. Enige jaren geleden verkocht hij zijn motorhelmenbedrijf aan Arai zelf, waarna hij zijn uit de hand gelopen hobby nog een versnelling hoger liet draaien. Het YCRT verscheen voor demonstratieraces en parades tijdens de Isle of Man TT, de Biker Classics op Spa Francorchamps, de 2011 TT van Assen en vele andere classic evementen. De machines werden daarbij bestuur door legendarische rijders als Giacomo Agostini, Steve Baker, Phil Read, Dieter Braun, Michelle Duff, Jan Kostwinder, Chas Mortimer, Jos Schurgers, Tommy Robb, Kel Carruthers, Pentti Korhonen, Carlos Lavado, Rodney Gould, Svend Andersson, Akiyasu Motohashi en Kent Andersson. Komend jaar zal in de huidige constructie een sooort van afscheidstournee worden gemaakt, waarna eind augustus 2013 de Classic Isle of Man TT het laatste evenement zal zijn, al is er daarna op Zandvoort nog een laatste evenement. Ferry zelf wil daarna de dingen gaan doen waar hij nooit tijd voor had, waaronder trial rijden.0 Comments

Please sign in to leave a comment.
If you are not yet registered, you may click here to register.