Ă—

Error

There is no layout in theme.php with the key: blog_with_sidebar

Toch weer APK voor motoren?


 RC    06 Apr 2013 16:18
 None    Technology

apk.jpg

Toch weer APK voor motoren?

Vandaag kwam de Transport Commissie van het Europese Parlement bij elkaar, waarin gesproken is over technische controles voor voertuigen in het algemeen.

De Commissie overweegt het invoeren van een technische controle na 6 jaar, die daarna na elke 2 jaar herhaald moeten worden, maar rapporteur Werner Kuhn (D) wil dat dit frequenter zal zijn en dat landen dit zelf nog vaker kunnen verplichten. Daarbij zal de controle ook door een extern persoon moeten worden uitgevoerd. Volgens het persbericht "verwelkomen de leden van het Europese Parlement het voorstel van de commissie om de nieuwe regels ook voor tweewielers in te voeren". De Britse voorzitter van de Transport Commissie, Brian Simpson, werd geciteerd "Ik ben verbijsterd dat 12 lidstaten geen controles voor motorfietsen uitvoeren, dit zijn de meest dodelijk vervoermiddelen op onze wegen".

Wat de gevolgen zijn van deze gedachtengang binnen de "Transport Comittee is nog onduidelijk, wel zeker is dat de strijd om de APK voor motoren nog lang niet gestreden is.0 Comments

Please sign in to leave a comment.
If you are not yet registered, you may click here to register.