Zoeken
Yamaha Tweetakt Club Nederland

  06 Apr 2013 16:18

Toch weer APK voor motoren?

apk.jpg
Vandaag kwam de Transport Commissie van het Europese Parlement bij elkaar, waarin gesproken is over technische controles voor voertuigen in het algemeen.
De Commissie overweegt het invoeren van een technische controle na 6 jaar, die daarna na elke 2 jaar herhaald moeten worden, maar rapporteur Werner Kuhn (D) wil dat dit frequenter zal zijn en dat landen dit zelf nog vaker kunnen verplichten. Daarbij zal de controle ook door een extern persoon moeten worden uitgevoerd. Volgens het persbericht "verwelkomen de leden van het Europese Parlement het voorstel van de commissie om de nieuwe regels ook voor tweewielers in te voeren". De Britse voorzitter van de Transport Commissie, Brian Simpson, werd geciteerd "Ik ben verbijsterd dat 12 lidstaten geen controles voor motorfietsen uitvoeren, dit zijn de meest dodelijk vervoermiddelen op onze wegen".

Wat de gevolgen zijn van deze gedachtengang binnen de "Transport Comittee is nog onduidelijk, wel zeker is dat de strijd om de APK voor motoren nog lang niet gestreden is.
Reacties (0)
  Printer vriendelijk 
0 Reacties

recente aanvullingen

© 2002-2018 Yamaha Tweetakt Club Nederland v2.1.9 ®